ΟΜΟΡΦΙΑ

TOP 9 ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να αμελούμε για την φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας είναι η ενυδατική κρέμα. Μια απαραίτητη καθημερινή χρήση που μπορεί να βελτιώσει τα προβλήματα της επιδερμίδας μας, να ρυθμίσει την λιπαρότητα ή την ξηρότητα, να δώσει λάμψη και να ενισχύσει την νεανική της όψη.

Καμία ενυδατική κρέμα δεν κάνει θαύματα, όμως η σωστή επιλογή της μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στα διαφορετικά επιδερμικά προβλήματα, γι΄αυτό και η επιλογή της δεν θα πρέπει να γίνεται τυχαία. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και γι΄αυτό μια ενυδατική που φαίνεται να λειτουργεί καλά σε μια επιδερμίδα, δεν είναι βέβαιο ότι θα δουλέψει το ίδιο καλά και πάνω σε μια άλλη.

Πριν αγοράσουμε μια ενυδατική κρέμα θα πρέπει να σκεφτούμε ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της επιδερμίδας μας. Η επιλογή της σωστής υφής ανάλογα με τον τύπο δέρματος, θα βοηθήσει να απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά της. Έτσι οι πολύ βαριές κρέμες με παχιά υφή δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στις περισσότερο λιπαρές επιδερμίδες, αντίθετα μπορεί να μπλοκάρουν το μηχανισμό ανανέωσή τους, συντηρώντας τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά τους. Αποτέλεσμα: η επιδερμίδα δείχνει κουρασμένη και θαμπή.

Από την άλλη, μια ενυδατική κρέμα με πλούσια θρεπτική σύνθεση και μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων, όπως τα ω3, γίνεται η ιδανική επιλογή για τις ξηρές επιδερμίδες, δρώντας ενάντια στην ξηρότητα και τα τραβήγματα του δέρματος.

Άλλοι παράγοντες που συνυπολογίζονται στην σωστή επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας, είναι οι εξωτερικές συνθήκες, η ηλικία, το στρες και η λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Ο φαρμακοποιός και κυρίως ο δερματολόγος μας, μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις να προτείνει την καλύτερη επιλογή, ενώ μια μικρή δοκιμαστική εφαρμογή κρίνεται συχνά απαραίτητη.

Δες παρακάτω 9 αγαπημένες ενυδατικές κρέμες ημέρας, κάθε μία καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες, για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

You Might Also Like

Κανενα Σχολιο

Γραψε κατι!